תאורת חוץ במהלך השנים, הבינו יותר ויותר ישראלים את החשיבות שבבחירה נכונה של פתרונות תאורה לבית שלהם. בד בבד עם כך, גברה הידיעה לפיה תאורת החוץ צריכה לקבל תשומת לב משמעותית לא פחות, ולו מכיוון שיש לה את מלוא הפוטנציאל לשפר את מראה החצר או המרפסת.
המשתנים המרכיבים את תאורת החוץ
תאורת חוץ, מעצם ההגדרה שלה, היא תאורה המאפיינת את השטח החיצוני הצמוד למבנה מסוים. התאורה מאפשרת להאיר את השטח, מבליטה את כל מה שדורש בו הבלטה (הצמחייה, למשל) ויכולה ליצור אווירה שתייחד את האזור כולו. אם מעוניינים ליצור אווירה פסטורלית ורגועה, לדוגמא, דרך יעילה להגשים את היעד היא באמצעות בחירה נכונה של פתרונות תאורה.
תאורת החוץ בה מומלץ לבחור, מורכבת ממספר גופי תאורה קטנים, אשר משלימים יחדיו את התמונה – רק כך ניתן ליצור את העומק והעניין להם בוודאי מצפים. אפשרות נפוצה היא לבחור בגופי תאורה שקועי תקרה או כאלה השקועים דווקא לרצפה, מה שגם נחשב לחסכוני במיוחד במקום. אופציה מעניינת אחרת היא להתקין גופי תאורה שקועי קיר, המתמזגים היטב בסביבה שלהם ומאפשרים ליצור אווירה חמימה ועומק ויזואלי. פתרון תאורה נפוץ עונה לשם "דוקרן", כאשר מדובר בתאורה אשר שולחת קרן אור ממוקדמת לפריט שמעוניינים להאיר, לרוב פרח או פרחים ספציפיים בגינה. מנגד, יש המעדיפים תאורת שטיפה, הידועה באלומת האור הרחבה והלא ממש ממוקדת שלה. כמובן ששילוב בין מספר פתרונות תאורה הוא אפשרי ופעמים רבות גם מתבקש.
סוגי התאורה הנפוצים
הדוגמאות שהובאו כאן, מוצלחות ככל שיהיה, נוגעות לצורה הכללית של גופי התאורה, ופחות לסוג התאורה הנבחר. מהבחינה הזו, נראה שיש תשובה חד משמעית לכל מי שמתלבט: מומלץ מאד להעדיף פתרונות תאורה מלד (LED), אשר מגלם בתוכו מספר לא מבוטל של יתרונות. תאורת הלד היא החסכונית ביותר לאורך זמן, בעלת נצילות ואורך חיים ראויים לאזכור ומפיצה את האור בצורה הומוגנית במיוחד. העובדה שמדובר בתאורה ידידותית לסביבה תורמת אף היא להידוק הקשר בין האדם לטבע, כפי שמתבטא בכל גינה או חצר.